cnas
cnas 112-Sistemul national unic pentru apeluri de urgenta
cnasVisitorcounter

Azi442
Ieri440
Saptaminal4819
Luna6923
Toate826301

"Un veac de existenţă. Este mult? Este puţin? Cred că, pentru durata limitată a existenţei noastre reprezintă ceva. Un veac de zbateri, nelinişti, „furii” uneori, progrese, regrese, speranţe, eşecuri, reuşite, toate trăite de fiinţe care aici, de-a lungul timpului au făcut un dram de istorie ce ne aparţine şi pe care ne-o asumăm."

Dr. Viorica Adriana Costin,
Medic primar - pediatrie  

 

        Situat in judetul Cluj in depresiunea cu acelasi nume, Huedinul este cunosut ca o localitate aflata la intersectia drumurilor comerciale, ce leaga Oradea de Cluj si cel ce coboara din Tara Motilor spre vaile Crisului Repede si ale Almasului, incat localitatea a fost si a ramas cunoscuta ca un vestit " loc de targ", la 50 km vest de municipiul Cluj - Napoca, 100 de km de municipiul Oradea si la 10 km de izvoarele Raului Crisul Repede, ale carui ape strabat orasul pe o lungime de 7 km alaturi de drumul European E 60.

        Situat in partea de vest a orasului la o altitudine de 556 m pe o terasa strajuita la sud-vest de TARA MOTILOR si de muntele Vladeasa a carui semetie si frumusete se poate vedea de la rasaritul si pana la apusul soarelui, spitalul, care in prezent poarta denumirea de Spital Orasenesc Huedin a fost infintat la cererea cu nr. 5485/1911, facuta de primpretorul de Plasa Huedin, Heezei Istvan la data de 01.octombrie 1912 si a fost construit in perioada 1904 - 1912 de firma Kolos si Kokh din Budapesta .