Program si reguli de vizite

 

Program de vizita este urmatorul: 

Luni-Vineri: 15.00-20.00

Sambata-duminica: 10.00-20.00

 

Vizitele sunt restrictionate in afara orelor de mai sus!

 

Numărul de vizitatori pentru un pacient internat într-un salon cu mai mult de 3 paturi nu poate fi mai mare de 3 persoane şi pot fi vizitaţi maximum 2 pacienţi în acelaşi timp iar durata vizitei va fi limitată la 60 de minute.

 Vizitarea pacienţilor în secţiile/compartimentele de terapie intensivă este permisă zilnic doar membrilor familiei, respectiv părinţi, copii, surori/fraţi, cu condiţia ca vizita să se facă individual sau cel mult două persoane, cu respectarea procedurilor interne.

     In cazul pacienţilor în stare critică sau terminală, indiferent de secţia/compartimentul în care aceştia sunt internaţi, familia are dreptul de a vizita pacientul zilnic, indiferent de oră, sau poate solicita prezenţa permanentă lângă pacient a unui singur membru de familie, cu acordul medicului curant, dacă condiţiile din secţia/compartimentul respectivă/respectiv permit acest lucru. În caz contrar, se va asigura accesul familiei periodic la pacient, asigurându-se un spaţiu adecvat de aşteptare, în apropierea secţiei/compartimentului respective/respectiv.

   În cazul pacienţilor internaţi care au un grad redus de mobilitate din cauza patologiei prezentate, pe oricare dintre secţiile/compartimentele din unitatea sanitară, accesul unei persoane poate fi permanent.

În cazul copiilor internaţi în secţiile/compartimentele de terapie intensivă se asigură prezenţa cu caracter permanent a unuia dintre părinţi, dacă se solicită acest lucru.

     În cazul copiilor până la 14 ani internaţi în oricare dintre secţiile/compartimentele din unitatea sanitară se acceptă prezenţa unui aparţinător permanent, dacă se solicită acest lucru.

     În cazul copiilor cu vârsta cuprinsă între 14 şi 18 ani internaţi în oricare dintre secţiile/compartimentele din unitatea sanitară se poate accepta prezenţa unui aparţinător permanent, cu acordul şefului de secţie/coordonatorului de compartiment

 

Tinuta

 

– este obligatorie utilizarea de botosei si halat de unica folosinta pe sectiile urmatoare:

COMPARTIMENT ATI

SECTIA CHIRURGIE SI COMPARTIMENT ORTOPEDIE

SALOANELE DE LAUZE

- este obligatorie utilizarea de botosei de unica folosinta pe urmatoarele sectii

SECTIA PEDIATRIE

SECTIA MEDICINA INTERNA

SALOANE DE GINECOLOGIE SI OBSTETRICA PRETRAVALIU

COMPARTIMENT PSIHIATRIE ACUTI

 

Conduita vizitatorilor/apartinatorilor

 

- nu vor deranja ceilalti pacienti internati in salon

- vor vorbi in surdina

- nu vor aduce alimente intens mirositoare (carnat, ceapa, etc)

- vor pastra ordinea si curatenia

- nu vor deteriora mobilierul

- se vor adresa civilizat personalului medical si nemedical angajat

 

 In afara orelor de vizita afisate ca fiind permisa vizitarea pacientilor

 

1.cand medicul curant ofera bilet de voie apartinatorilor.

 

Apartinatorul va avea tinuta de protectie obligatorie, reprezentata de botosei de unica folosinta si halat de unica folosinta pe absolut orice sectie si compartiment din S.O.H.

Apartinatorul va arata biletul de voie la Camera de Garda.

Personalul de la Camera de Garda va anuna telefonic sectia de unde provine biletul de voie. Ingrijitoarea de curatenie sau infirmiera de unde provine biletul de voie, vor cobora la usa de

acces de la parter si va insoti apartinatorul pe sectie/compartiment.

            La plecarea vizitatorului cu bilet de voie, acesta va fi insotit de personal de pe sectia de unde a primit biletul de voie pana la usa de acces de la parter pentru a i se deschide usa.

 

2. situatii particulare dar care nu reprezinta urgente medicale sau situatii amenintatoare pentru pacient

(vizitatori de la distanta, necesar de medicamente pe care nu le are spitalul la acea secunda, probleme emotionale, etc)

            Acestia au obligatia de a avea tinuta obligatorie de protectie (botosei si halat de uniica folosinta) pe toate sectiile vizitabile din spital.

            Se adreseaza camerei de Garda anuntand intentia.

            Personalul de la Camera de Garda va anunta sectia unde doreste sa mearga vizitatorul si daca asistentul de serviciu (de tura), considera justificata vizita, va anunta infirmiera sau ingrijitorul de curatenie sa coboare pentru a permite accesul vizitatorului. Acesta are obligatia de a se asigura ca vizitatorul are tinuta de protectie corespunzatoare.